• Nu är de nya borden till Västerbackens Bygdegård som inköpts med stöd av Vindkraftsfonden invigda. Vid musikcaféet den 29 november kunde gästerna njuta av dukningen vid 4 av de totalt 18 bord som levererats. Lokalen kan nu dukas upp med en helt ny fräsch bordsuppsättning som ersätter de gamla och mycket nedslitna borden.

  • Arbrå Alpina har nu köpt slalomkäppar och "vippor" med hjälp av de "Vindkraftspengar" som beviljades föreningen i början av 2018. Därmed är de bättre rustade för kommande vintersäsong vid Koldemoåsens skidanläggning.

  • Vallsta Sk har börjat rusta Hosarbovallen med att fixa till brunnen och frilägga grunderna på byggnaderna vilket var väldigt välbehövligt. Ove Persson övervakar grundfriläggningen. Fortsättning följer under hösten med en del andra åtgärder.

  • En synnerligen nöjd styrelse för Undersviks Hembygdsförening inspekterar den nya tomten, som föreningen har köpt med bidrag från Vindkraftfonden. Skogsstyrelsens röjarlag har hjälpt till så att vi kan se hur den verkligen ser ut.

  • Friluftsfrämjarna i Arbrå har köpt in och monterat en luft/luft värmepump med hjälp av bygdemedel som kom från drift av vindkraftverken i Järvsö - Sörby vid klubbstugan uppe vid Koldemoåsens slalombacke. Installationen innebär en betydande minskning av uppvärmningskostnaderna för stugan. En bra investering, glada miner! Vi gratulerar.

  • Arbrå Skytteförening har nu anskaffat två st luftgevär främst för ungdomar som skjuter i skyttelokalen i Sagahuset i Arbrå. De kommer också att användas vid tävlingar ute i landet. Efter uppstart av luftgevärssäsongen i september kan de se resultatet av investeringen men de är övertygade om att det blir en väsentlig skillnad mot att skjuta med de gamla gevären.
    Ovanst. foto visar när två av våra ungdomarna, Hanna och Alexander provskjuter de nya gevären.

  • Pengar från Vindkraftfonden har nu använts till två utmärkta dass vid älgslakteriet i Undersvik. Precis lagom till Jaktens dag med tema TryHunt för hela familjen. Nöjda jägare inspekterar, fr v Peter Mårtensson, Thomas Bergqvist, Torsten Stockhaus och Stefan Brandt.

  • Bogårdens Föreningshus har byggt om sitt kök. De har öppnat väggen till köket och satt dit jalusiluckor, så man kan stänga vid behov. Lätt att lyfta ut mat m.m. genom öppningen. En bänkskiva i köket är bytt och väggen till köket är  öppnad. Lätt att lyfta ut mat m.m. genom öppningen. De har flyttat ut bardisken till stora salen och målat om den. Där bardisken stod har de nu en serveringsbänk med förvaringslådor. Lådor sattes även in på väggen mot köket. Ny golvmatta lades in i lilla salen. Det har underlättat oerhört mycket att jobba i köket som har begränsat utrymme när flera jobbar därinne.